onsdag 19 september 2007

CL

Snabb sammanfattning av mina intryck av första rundan i CL.

Liverpool spelade inte alls bra i första halvlek borta mot Porto. Porto tog också ledningen på straff. Dirk Kuyt kvitterar på nick en stund senare, men sen var det väl slut på det roliga om man är Liverpool-supporter...Det stämde inte riktigt någonstans kändes det som. Porto var bättre på i princip allt och Liverpool är nog tämligen tacksamma för den pinne dom trots allt fick. I övrigt kan man ju bara påpeka att Pennants utvisning är FELAKTIG!!

Ikävll tittade vi på Fenerbahce-Inter och Barcelona-Lyon. Tyvärr fick vi nöja oss med en stream på Barcamatchen eftersom Viasat sände den på Viasat Sport 2. Inter först, Fener var det klart bättre laget i första halvlek. Zlatan & Co kom ingenstans. Fener å andra sidan skapade rätt mycket och spelade bitvis bländande fotboll. Gamle Roberto Carlos fick visa sina offensiva kvalitéer ganska ofta och nog kan gubben än...1-0 kom efter ca en halvtimme och var riktigt snyggt. Alex gör en överstegsfint och lurar Maxwell till månen, chippar in bollen och Deivid möter upp med en perfekt volleyträff. Går inte att göra mycket snyggare. Inter gjorde lite förändringar i andra halvlek och det märktes i början på halvleken. Men efter ca en kvart tog Fener över igen och började trilla boll som dom gjorde i första halvlek.

Barca gör en hygglig match mot Lyon. Äntligen lossnade det lite och Barca kunde till slut vinna med 3-0. Dom briljerar inte på något vis och den enda spelaren som kanske kan få mer än godkänt är Leo Messi. Anledningen till att jag skriver kanske är att missade rätt mycket målchanser...Men å andra sidan gör han 1 mål och ligger bakom 1... 2-0 målet kom efter ett riktigt snyggt anfall och man fick en föraning om vad som kommer när Barca är riktigt samspelta igen. Henry fick göra 3-0 och jag hoppas verkligen att det lossnar för honom nu. Henry kommer, enligt mig, inte till sin rätt som central anfallare. Jag skulle mycket hellre se honom utgå från en kant och skära in på klassikt Henry-manér. Men men, det kommer förhoppningsvis allt eftersom. Jag hoppas att denna seger är vändningen för Barca och att vi slår Sevilla i helgen.

Mer om CL (och garanterat annat trams) kommer framöver...

Måste bara nämna, Derby vann över Newcastle i måndags??! Vad fan hände...??