söndag 2 september 2007

Helgen slut

Barca-Bilbao 3-1. Dinho gör mål på frispark igen. Sjukt snygg också ska jag kanske tillägga...

Dock måste jag nämna domarinsatsen. Den var, för att uttrycka sig kortfattat, urusel. Straffen som Henry fick var helt feldömd. Yayas dunderskott tog i ribban och ner PÅ mållinjen. Inte innanför den. Marques utvisning är bara löjlig. Var fan ska han bli av? Visst, blås frispark men gult kort där??! Bilbaos utvisning är också tuff. Visst, han stoppar upp kontringen med en tämligen vårdslös tackling men det röda direkt känns hårt. Sammanfattningsvis kan man väl säga att den domaren inte borde få döma mer i år.

Med detta sagt så var det ändå helt rättvist att Barca vann. Dom ägde matchen fullständigt och spelade stundtals fantastiskt vacker fotboll. Det finns inget, jag upprepar inget, fotbollslag som kombinerar fart och finess som Barca när dom är som bäst. Dom har ett flyt i spelet som inget annat lag är i närheten av. Ren poesi...

Yaya Toure, som har fått den defensiva rollen på mitten, är en kanonvärvning. Allt han gör på mitten är rätt, han slår bort väldigt lite bollar, har bra klipp i dojjan och är bra i luften. Yaya kan visa sig vara värvningen som betyder guld i slutändan.

Eric Abidal är ett annat nyförvärv. Han gjorde en grym match ikväll. Han är bra både offensivt och defensivt och ligger inne med en teknik som kan matcha Xavis och Decos vilken dag i veckan som helst. Backlinjen idag bestod av Zambrotta, Oleguer(??!), Marques och Abidal. Det som är mest förvånande i detta är att Oleguer spelar och Milito och Thuram sitter på bänken. Hur fan gick det till? Man skulle ju vilja sitta med när Frank och hans stab plockat ut elvan inför kvällens drabbning. "Hmmm, hur gör vi nu i mittförsvaret?", frågar Franke. "Mmmmm, det är en tuff nöt att knäcka svarar assisterande. Vi har ju så många mittbackar i världsklass. Men Oleguer är väl ändå den som ligger närmast tillhands? Jag menar, hans meriter talar för sig själv. Thuram å andra sidan har ju inte riktigt samma kvalitéter som honom...".
"Nä", svarar Franke. "Oleguer får det bli, Milito och Thuram får sitta på bänken och förhoppningsvis kan dom lära lite av Oleguers agerande på banan"

Som sagt, det hade varit kul att sitta med på det mötet....

Villareal-Real Madrid 0-5. Vad hände där? Villareal, som såg så jättebra ut mot Valencia, faller ihop som ett korthus när stollarna från huvudstaden kommer på besök. Missade tyvärr matchen men får nog försöka ladda hem den och försöka se vad som egentligen hände...

Sitter och lyssnar på Bob Evans, prova det ni också...

Nämnde igår att vi hade 8 av 8 efter gårdagens matcher på stryktipset. Det blev 12 rätt, Blåvitt svek. Fattar ni att det som krävdes för att vi skulle vinna i runda slängar 100 lakan var ett mål av IFK Göteborg. Mot Brommapojkarna. Men dom lyckades inte med det. Helvetes satans jävla skit.

Samuel Holmén till Bröndby. Detta faktum har upprört många, i synnerhet Ola Wenström av ngn anledning. Han tycker att Elfsborg säljer sitt SM-guld. I princip i alla fall...Va fan, vill grabben bli proffs och hans klubb är beredd att släppa honom så...Hur fan fick media med det att göra? Visst, dom ska givetvis rapportera om det men att lägga personliga värderingar i det verkar....inte vara Wenströms business...

0-0 hemma mot BP?!?!??!?!?!?!

Det är nog förresten bestämt att det blir Vietnam i vår. Resan kommer förmodligen att bokas i veckan. Känns bra.

Ta det lugnt och glöm inte Osasuna-Barca den 16 sept

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida