onsdag 26 november 2008

Trött...

Att dom inte bara lägger ner. Dom som bestämmer begriper inte ett skit, dom som VILL bestämma begriper ännu mindre och gräsrötterna får i förlängningen lida för det.

Jag talar givetvis om den fantastiska debatten gällande fildelning.

MusikBRANSCHEN som bransch har inte blivit mindre genom åren, tvärtom har branschen totalt växt. Däremot, och detta är ett jävligt viktigt däremot, så säljer de stora artisterna och bolagen mindre.

Och det är ju givetvis där vi har problemets kärna. Att fildelning hjälpt en massa mindre artister och bolag att hävda sig, det hör man sällan...

För övrigt har jag förstått att artisten inte får speciellt stor andel i själva skivförsäljningen, runt 13 spänn skivan är den siffra jag hört. STIM-pengar, livekonserter och prylar är en betydligt större inkomstkälla.

Se i stället till att fixa ordentliga kanaler för oss konsumenter att kunna ladda ner låtarna legalt, snabbt och billigt så kommer det här problemet i princip att försvinna. Vi kommer fortfarande att gå på livekonsterterna, vi kommer fortfarande att lyssna på radio och vi kommer att köpa en och annan tröja med vår favoritartist på.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida