tisdag 11 november 2008

IPRED

Alltså, debatten har tagit lite konstiga vägar. Man läser inlägg som att "ungdomar, lär er betala för er musik" eller "Äntligen! Skönt att parasiterna börjar bli oroliga. Stöld är stöld är stöld hur mycket man än försöker övertyga sig själv om motsatsen"

De personer som skrivit inläggen har nog inte riktigt fattat varför detta lagförslag väckt så stor debatt. De allra flesta tycker förmodligen att de som gör musik och film ska kunna ta betalt för det på ett eller annat vis. Det är ju inte det som är orsaken till att det blivit så infekterat.

Anledningen är givetvis att genom denna lag ger man en bransch möjlighet att agera polis och åklagare. Dvs musik & filmbranschen tar över en del av nämnda myndigheters uppgifter. Och det är det som är fel. Vad är nästa steg? Att Systembolaget har jagar hembrännare och smugglare på egen hand? Att polis och åklagare lämnar över den uppgiften också?

För övrigt har jag fantastiskt svårt att förstå hur företrädare för nämnda branscher motiverar att dom ger sig ut på jakt efter sina största potentiella kunder. Musikbranschen har visserligen kommit en bit på väg med olika butiker på nätet men man måste jobba vidare i samma anda, det är garanterat inte rätt metod att "kriminalisera" stora delar av sin kundkrets...

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida