onsdag 25 februari 2009

IPRED, för vilken gång i ordningen vete fan...

Aftonbladet.serapporterar direkt från riksdagen, som idag debatterar ovan nämnda lag.

Jag tycker fortfarande att det är helt otroligt att somliga inte har fattat vad det handlar om. Beatrice Ask säger att "Och man vill ha betalt för sitt arbete. Och då förstår man att om man köper tjänster eller varor – då kostar det. Så jag är inte alls orolig för att folk ska förstå det här."

Som jag skrivit hundra gånger innan, DET HANDLAR INTE OM HURUVIDA SKAPAREN SKA FÅ BETALT FÖR SITT VERK!!!!! Det handlar om huruvida underhållningsbranschen själva ska få agera polis, åklagare och domare.

Fru Ask säger att "Det krävs domstolbeslut enligt klara regler, säger hon." Klara regler?!

Vidare säger hon "– När det gäller skadeståndens storlek, och hur ser det ut utomlands: i Sverige har vi inte amerikansk, brittisk eller dansk tradition vad gäller skadestånd, vi ligger ganska lågt"

Tradition? Vad har nu det med saken att göra? Skulle inte tro att skiv & filmbolagen är speciellt bryr sig så mycket om tradition. När denna lag blir verklighet kommer dom självklart att leta upp lämpligt offer och statuera exempel.

Underhållningsbranschen kommer inte att uppnå ett smack med detta, inte något som gagnar dom själva i alla fall. Det enda som kommer att hända är att skiv/film försäljningen ligger kvar på ungefär samma nivåer som idag. Dock kommer bredden i bägge segmenten att minska. För det är väl ändå ingen som är så dum att man tror att allt som laddas ner idag kommer att köpas imorgon...?

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida